Vår story och ambition.

Vi, Pontus & Viking, startade NGKKK i April 2020 är att främja ”Khukuri” och ”Gurkha” i Norden. Genom våran vänskap, ett starkt intresse av militärhistoria och med anknytning till Kampsport och Asien var det en naturlig utveckling att fokusera på Khukuri kniven och Gurkhasoldaten. 

Pontus är sedan många år välkänd inom Kampsporten och kallas av kända för Sveriges Khukuri ambassadör då han under några år försökt utveckla Khukuriträning  som rehabilitering av funktionsnedsättning och därmed samlat, brukat och tränat med Khukuri och medlem av Svenska Militärhistorisk Bibliotek. Han är baserad i Boden o jobbar annars med ABCD Budokai. 

Viking har sen universitetet forskat kring Gurkhas & Khukuri och en av dom ledande inom Khukuri forskning idag. Han driver bloggen SirKukri som drivs av Gurkha Antiques samt har en ledande roll inom Heritage Knives i Nepal där mycket av våra produkter kommer från.
Viking är baserad i Kathmandu och Dharan Nepal. 

NGKKK är en del av Gurkha Antiques familjen och har ett nära samarbete med Heritage Knives, bland annat som distributör inom Norden. Samtidigt är NGKKK mycket mer och arbetar för att på ideell nivå för att bedriva verksamhet i form av kultur och fritidsaktiviteter för personer med intresse inom Gurkhas och Khukuri i Norden. Vi är opolitiska och är obundna av religion. Våra mål med NGKKK inom Norden är: 

–       Främja Khukuri dess historia, kultur o bruk för allmänheten.

–       Vara en kunskapsportal om Gurkhas, både historiskt och i nutid.

–       Utbildning av hur man använder Khukuri som ett verktyg inom fritid och jakt samt som ett traditionellt vapen inom kampsportens ramar.

–       Öka kunskap och förståelse kring Gurkhas och Khukuri på alla nivåer oavsett bakgrund.

–       Erbjuda Khukuri knivar och bruksknivar till försäljning (där pengarna förhoppningsvis kan användas till att starta kampsportsträning för personer med funktionsnedsättning i Nepal).

Pontus info:

https://sites.google.com/abcdbudokai.se/abcdbudokaisverige/bakgrund-historia?authuser=0

Viking info:

https://gurkha-antiques.com/gurkha-antiques/about-us-2.html

https://kilatools.com/about/index.html

Eftersom vi nyligen drog igång NGKKK så ber vi er ha lite tålamod då vi utvecklar detta och kommer reguljärt uppdatera er och hemsidan. Skriv gärna upp er på våra mailinglistor (starta kvartalsvisa nyhetsblad?) samt följ oss på facebook i gruppen Nordiska Gurkha Khukuri & Kniv Kompaniet?

JAI KHUKURI!

Namaste.

Med vänlig hälsning,

Viking och Pontus.